ГПУ запустила заочне засудження

ГПУ запустила заочне засудження "міністра оборони ДНР"

Укрінформ
Генеральна прокуратура розпочала процедуру заочного засудження відносно громадянина України Х. – так званого міністра оборони терористичної організації «ДНР», який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення та керування терористичною організацією) та ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (організація масових заворушень).

 Про це повідомляє прес-служба ГПУ 

"Громадянин України Х., перебуваючи у м. Донецьк, у квітні 2014 року вступив у злочинну змову з іншими активними учасникамитерористичної організації «ДНР» щодо здійснення керування збройними підрозділами цієї організації на посаді так званого командувача «народною армією «ДНР» – міністра оборони». У подальшому громадянин Х., реалізуючи відведену йому роль керівника збройного формування терористичної організації «ДНР», 12.04.2014 організував масове заворушення, що супроводжувалось опором представникам законної влади, погромами та захопленням будівлі прокуратури Донецької області", - зазначається у повідомленні.

Шевченківський районний суд м. Києва 27.10.2016 задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на здійснення стосовно підозрюваного Х. спеціального досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-