СКУ висловив співчуття у зв’язку зі смертю Богдана Гаврилишина

СКУ висловив співчуття у зв’язку зі смертю Богдана Гаврилишина

Укрінформ
Світовий конгрес українців всловив співчуття у зв’язку із відходом у вічність Богдана Гаврилишина.

Про це повідомили в прес-службі СКУ.

«Світовий конгрес українців висловлює глибоку скорботу та співчуття з приводу відходу у вічність відомого вченого, благодійника та українського громадського діяча Богдана Гаврилишина», - зазначили в українській організації.

В СКУ наголосили, що по своєму відходу Богдан Гаврилишин залишив лише світлу пам'ять. «Світове українство пам’ятає Богдана Гаврилишина як великого патріота України, який зробив значний внесок в утвердження української національної ідеї і становлення незалежної Української держави; був членом та будівничим “Пласту”; всіляко сприяв розвитку нового покоління українців, у тому числі й під час Форумів української молоді діаспори, був прикладом і натхненником відданого служіння Україні, а також вірним сином українського народу, що зокрема ствердив у своїй книзі “Залишаюсь українцем”», - підкреслили в Комітеті.

У прес-службі також нагадали, щ у 2013 р. СКУ нагородив пана Гаврилишина своєю найвищою нагородою - медаллю св. Володимира Великого – відзначивши його великий внесок у розвиток української громади в діаспорі та Україні. «Провід і членство СКУ поділяє велике горе родини і всіх близьких та друзів Богдана Гаврилишина та молиться за упокій його душі», - підсумували в СКУ.

Нагадаємо, Богдан Дмитрович Гаврилишин помер 24 жовтня у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-