НБУ повернув Національному художньому музею 735 картин - прокуратура

НБУ повернув Національному художньому музею 735 картин - прокуратура

Укрінформ
Національному художньому музею передали унікальну колекцію з 785 предметів авторства відомих українських митців, які були в колекції образотворчого мистецтва АТ «Градобанк».

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Завдяки активній та наполегливій позиції прокуратури міста Києва виконано рішення суду щодо передачі Національному художньому музею України унікальної колекції образотворчого мистецтва АТ «Градобанк», до якої входять 735 картин відомих сучасних українських художників - Бовкуна, Сенченка, Тістола, Вартиванова, Гнилицького, Кавсана, Сільваши, Криволапа, твори художників кінця ХІХ – початку ХХ століття – Ткаченка, Пимоненка, Світославського, та яка більше 20-ти років знаходилась в Національному банку України.", - зазначили у відомстві.

У прокуратурі нагадали, що у 2004 році держава прийняла рішення про передачу колекції на постійне зберігання Національному художньому музею України.

За позовом прокуратури міста Києва, заявленим в інтересах держави в особі Міністерства культури України та Національного художнього музею України, суд зобов’язав Національний банк України вчинити ці дії. Указане рішення неодноразово переглядалось судами різних інстанцій, які погодилися з доводами прокуратури.

Після набрання законної сили рішення суду тривалий час перебувало на виконанні в органах державної виконавчої служби Міністерства юстиції України та зусиллями прокуратури реально виконано.

Наразі унікальна колекція з картин та предметів декоративно-прикладного мистецтва передана до музею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-