Держава має забезпечити права героїв АТО та Революції Гідності з інвалідністю - Сушкевич

Держава має забезпечити права героїв АТО та Революції Гідності з інвалідністю - Сушкевич

Укрінформ
Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич взяв участь у парламентських слуханнях на тему: «Державні гарантії соціального захисту учасників антитерористичної операції, Революції Гідності та членів їхніх родин: стан і перспективи».

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України.

"Уповноважений Президента наголосив на незадовільному стані виконання Указу Президента України від 3 грудня 2015 року № 678 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» в частині гостро пріоритетних пунктів, які стосуються порядку проведення безоплатної психологічної, медико-психологічної реабілітації військовослужбовців та учасників бойових дій і спрощення процедури підтвердження участі осіб в АТО під час вирішення питання щодо надання таким особам статусу учасника бойових дій, інваліда війни та встановлення інвалідності. Крім того, у Єдиному реєстрі учасників АТО відсутній фіксований офіційний облік чисельності учасників АТО і Революції Гідності, які мають інвалідність", - йдеться в повідомленні.

За словами Сушкевича, у добровольців та демобілізованих осіб відсутнє право лікуватися у спеціальних військових медичних закладах.

Сушкевич підкреслив необхідність запровадження документу для будь-якого воїна, який бере участь в АТО, де б відразу після отримання поранення в зоні бойових операцій фіксувалася наявність такого поранення.

Як зазначається, уповноважений Президента критично оцінив діяльність відповідальних державних інституцій у напрямку вирішення окреслених питань та рівень виконання норм Указу Президента України від 3 грудня 2015 року № 678, які стосуються воїнів АТО з інвалідністю.

Водночас він позитивно відзначив роботу уряду щодо законодавчого закріплення можливості встановлення добровольцям та волонтерам, які брали безпосередню участь в АТО, причинного зв’язку інвалідності з участю в АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-