Тимошенко висловила співчуття родині екс-начальника Качанівської колонії

Тимошенко висловила співчуття родині екс-начальника Качанівської колонії

Укрінформ
Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко висловила співчуття родині загиблого екс-начальника Качанівської колонії Івана Первушкіна.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Із прикрістю дізналася про трагічну загибель екс-начальника Качанівської колонії. Висловлюю щире співчуття родині Івана Первушкіна", - зазначила Тимошенко.

Вона згадала екс-начальника Качанівської колонії із вдячністю.

"Коли Янукович кинув мене за ґрати, Іван Анатолійович був начальником Качанівської колонії, де мене утримували. Я знаю, що Первушкін відмовився виконувати накази влади про катування та приниження щодо мене. А коли ці накази стали занадто наполегливими, він написав заяву і пішов з посади за власним бажанням. Я вдячна йому за це", - зазначила Тимошенко.

Як повідомляв раніше Укрінформ, у вересні 2012 року начальник Качанівської колонії полковник Іван Первушкін звільнився за вислугою років - через дев'ять місяців після того, як у колонію доставили Юлію Тимошенко. За цей час з боку адвокатів засудженої зареєстровані скарги на умови перебування в колонії та дії начальника колонії і його заступників.

11 жовтня 2011 року Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за укладення газових контрактів з Росією 2009 року, а вже у грудні Тимошенко була етапована з Київського СІЗО у Качанівську колонію №54 у Харкові.

22 лютого 2014 р. ВР прийняла постанову про звільнення Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-