В Укрінформі презентували онлайн-проект

В Укрінформі презентували онлайн-проект "Доступна освіта"

Укрінформ
В рамках круглого столу, присвяченого проблемам доступу до освіти українських школярів, відбулася презентація пілотного проекту онлайн-платформи з дистанційного навчання "Доступна освіта".

Пратформу створив ГО "Фонд Відкрита політика" спільно з громадськими, міжнародними організаціями та державними установами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місія цієї платформи не обмежується наданням рівного доступу до освіти для дітей з Донбасу та Криму. Це перша цільова аудиторія. Окрім того, цільовою аудиторією є діти з сіл, малозабезпечених родин, всі ті, хто сьогодні не має можливості найняти репетитора, ходити в ліцеї, які надають якісну освіту", - сказала директор ГО "Фонд Відкрита політика" Ірина Жданова, презентуючи онлайн-платформу.

За її словами, на онлайн-платформі будуть розміщені онлайн-уроки, відео, презентації, домашні завдання, консультації з вчителями з усіх предметів, які передбачені шкільною програмою. Окремо на сайті є інформація для батьків про те, як здобути українську середню освіту, оформити дублікат про вищу освіту, нові умови прийому у внз України в 2017 році, інформація про ЗНО. Також на сайті міститься перелік навчальних закладів, які здійснюють дистанційне та екстернатне навчання.

Крім того, на порталі можна знайти посилання на електронні підручники українських видавництв та відповіді на найбільш поширені запитання. Створюється окрема рубрика для дітей.

Зараз на платформі Доступна освіта вже розміщено 12 уроків з української мови та літератури та історії України, невдовзі на ресурсі будуть з'являтися матеріали з інших предметів та курсів.

До проекту також долучилися портал Педагогічна преса, Донецький національний університет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-