ГПУ готує Януковичу і Новинському звинувачення у тиску на УПЦ

ГПУ готує Януковичу і Новинському звинувачення у тиску на УПЦ

Укрінформ
Генеральна прокуратура збирається висунути звинувачення екс-президенту Віктору Януковичу та чинному народному депутату Вадиму Новинському в тиску на представників Української православної церкви.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час  прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дійсно на фінішній прямій по справі, в якій Янукович підозрюється у незаконному тиску на Українську православну церкву з метою відсторонення від посади покійного митрополита Володимира", – сказав він.

Луценко додав, що у цій справі також підозрюється і народний депутат Новинський. "І, очевидно, це вимагає від мене для початку передачі цієї справи до суду подання до Верховної Ради про зняття недоторканності з пана Новинського", - зазначив генпрокурор.

Також, за словами Луценка, слідство перебуває на завершальній стадії розслідування так званої справи щодо купівлі "Укртелекому". "Вона активно нами опрацьовується з огляду на те, що там є особистий підпис Януковича, доручення Азарова і ряд інших документів, які можуть допомогти направити справу до суду. Ми передамо справу до суду, коли слідчий разом з прокурором будуть впевнені у наявності достатніх доказів", - резюмував генпрокурор.

Фото: 112 Украина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-