Мінгареллі закликав Київ убезпечити роботу журналістів на Донбасі

Мінгареллі закликав Київ убезпечити роботу журналістів на Донбасі

Укрінформ
Голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі закликав українську владу звернути особливу увагу на безпеку та захист журналістів, які працюють на сході України.

Про це він сказав на міжнародній конференції "Безпека журналістів в Україні. Припинення безкарності", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС закликає владу звернути увагу на безпеку журналістів, які працюють на сході країни. Всі представники ЗМІ - це кореспонденти, оператори та обслуговуючий персонал мають бути захищені відповідно до міжнародних стандартів", - сказав Мінгареллі.

Його в цьому питанні підтримав і Генеральний секретар Європейської федерації журналістів Рікардо Гутьєррес, зауваживши, що Україна 13 квітня 2016 року підписала рекомендації Ради Європи щодо безпеки журналістів і має їх дотримуватись.

У цьому контексті він наголосив, що Російська Федерація - єдина країна, яка відмовилася підписувати ці рекомендації.

Гутьєррес зауважив, що за даними Європейської федерації журналістів, в Україні безкарність злочинів щодо журналістів залишається проблемою. У зв'язку з цим він запропонував створити незалежну комісію, куди увійдуть представники уряду, незалежних журналістів та громадянського суспільства, щоб вони разом проводили моніторинг ситуації з правами журналістів і приймали рішення, як цьому запобігти.

Він зазначив, що українські журналісти не отримують повною мірою захист, лише в цьому році до Європейської федерації журналістів надійшло 55 повідомлень щодо порушення прав журналістів. Це більше, ніж із Російської Федерації та Туреччини, додав Гутьєррес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-