В Укрінформі презентують Центр документування порушень прав людини

В Укрінформі презентують Центр документування порушень прав людини

Укрінформ
Україна зіткнулася з несподіваною для 21-го століття агресією на своїй території, і численні факти цієї агресії на сході країни необхідно документувати, щоб ті, хто скоював злочини, не залишилися без покарання.

Про це у вівторок в Укрінформі під час презентації Центру документування Української Гельсінської групи з прав людини сказав її керівник Олександр Павличенко, повідомляє кореспондент агентства.

"Сьогодні ми говоритимемо про те, хто безпосередньо працюватиме у цьому Центрі документування, які завдання стоять перед ним, які ресурси є для того, щоб робота була ефективною і щоб ті, хто скоював злочини на сході України, не залишилися безкарними", - сказав Павличенко.

За його словами, волонтери і громадські організації вже володіють досить об'ємною інформацією про численні порушення прав людини в Україні - це і вбивства, і насильства, і незаконні позбавлення волі.

Як підкреслив Павличенко, у ситуації, коли держава не встигає документувати, розслідувати і притягати до відповідальності, "наше завдання і мета проекту з документування порушень прав людини - зібрати усі волонтерські рухи і громадські організації під одним дахом, щоб отримати максимально об'єктивну і повну інформацію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-