В полоні бойовиків вже більше 2 років перебуває солдат з-під Савур-Могили

В полоні бойовиків вже більше 2 років перебуває солдат з-під Савур-Могили

Укрінформ
В полоні бойовиків вже більше двох років перебуває солдат Олексій Кириченко, який у серпні 2014 року виходив з оточення під Савур-Могилою після вторгнення кадрових російських військ.

Інформація з закликом до звільнення солдата опублікована в групі в Facebook "Національний спротив".

"Солдата Олексія Кириченка схопили в серпні 2014 року - він полями пробирався від Савур-Могили. Рік тому я про нього писав. Минуло більше двох років з моменту його полону. Олексій досі не звільнений. Хоча всіх, хто був схоплений разом з ним, давно обміняли", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час полону поруч виявилися російські журналісти Ілля Барабанов з "Комерсанта" і Тимур Олевський з "Дощу". Олексій тоді сказав їм, що в Україну увійшли частини російської армії. "Я вважаю, що це кадрові російські військові. Коли я йшов по полях, я бачив розбиту техніку, я бачив номери частин росіян. Я вважаю, що це інтервенція", - заявив тоді Олексій. І додав, незважаючи на присутність озброєних окупантів: "Це українська земля. Я впевнений, що Україна сюди повернеться".

Відомий волонтер Роман Шовкошитний на своїй сторінці в Facebook повідомив, що Олексій Кириченко служив у підрозділі "Ровера", "Тіні" і "Грому". Під час выходу з майже оточеноъ Савур-Могили його група потрапила в засідку росіян і здалася у полон. Олексій втік, намагався вийти сам з вже окупованоъ території, проте невдало. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-