Кабмін відкрив дані про номерні знаки для адвокатів і нотаріусів

Кабмін відкрив дані про номерні знаки для адвокатів і нотаріусів

Укрінформ
Інформацію стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників із Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ тепер зможуть отримувати посадові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, адвокати і нотаріуси.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну.

"Отримання відомостей про номерний знак спростить роботу нотаріусів та покращить якість перевірки документів під час укладення правочинів, предметом яких є транспортні засоби. Інформація про номерні знаки транспортних засобів дозволить адвокатам прискорити процедуру підготовки процесуальних документів щодо забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно", - зазначається у повідомленні.

У анотації до постанови також йдеться, що нововведення дозволить забезпечити державні органи повним обсягом даних про транспортний засіб, необхідних при складанні процесуальних документів щодо накладення на нього арешту, оголошення в розшук, визнання речовим доказом або знаряддям злочину.

"Компетентні органи відтепер мають можливість отримувати відомості про номерний знак транспортного засобу, що раніше було неможливим при здійсненні запитів", - йдеться у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-