Радник Стеця сказав, як привчати дітей до безпеки в інтернеті

Радник Стеця сказав, як привчати дітей до безпеки в інтернеті

Укрінформ
Дітей варто ще зі школи навчати правилам безпечного поводження в інтернеті. Наприклад, у рамках курсу по основах безпеки життєдіяльності.

Таку думку висловив під час презентації в Укрінформі результатів проекту для журналістів та блогерів з пошуку та обробки інформації з використанням новітніх технологій, методик медіа-розвідки журналістських розслідувань – OSINT директор Інституту Постінформаційного Суспільства, радник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін, повідомляє кореспондент агентства.

"Для мене це вважається настільки важливим предметом (безпека онлайн — ред.), як безпека життєдіяльності, яка викладається у школі", - сказав Золотухін.

На його переконання, з цього приводу варто проконсультуватися з експертами в освітянській галузі. "Але я бачу це як один з елементів роботи в контексті БДЖ", - додав Золотухін.

Він зазначив, що така ідея з’явилася у нього давно. У дитячому віці важливе не стільки вміння шукати онлайн та виокремлювати потрібну інформацію, скільки знання про те, як варто поводити себе в інтернеті з точки зору безпеки.

"Зараз заховати дітей від будь-якої інформації шкідливої та навіть небезпечної для них ми не можемо. Це нереально у відкритому інформаційному суспільстві", - переконаний радник глави МІП.

Тому пояснювати їм, вважає експерт, необхідно починати, як тільки у дитини з'являється доступ до мережі інтернет: "Готувати їх варто, як тільки у дитини з’являється смартфон... Ми ж виводимо дитину на вулицю і вчимо, як треба переходити дорогу, тому як тільки вона потрапляє в онлайн-середовище, потрібно розповідати їй про небезпеку та загрози", - додав Золотухін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-