Бібліотечна справа: арешт Шаріній продовжили ще на півроку

Бібліотечна справа: арешт Шаріній продовжили ще на півроку

Укрінформ
Міщанський суд Москви продовжив ще на півроку термін домашнього арешту директору Бібліотеки української літератури Наталії Шаріній, обвинуваченій в "екстремізмі і розтраті".

Про це ТАСС повідомив адвокат Іван Павлов. 

"Суд задовольнив клопотання слідчого і продовжив термін домашнього арешту моєї підзахисної на 6 місяців, тобто до 28 квітня 2017 року», - сказав він.

У п'ятницю Міщанський суд Москви в закритому режимі провів попередні слухання у справі. В ході засідання захист просив пом'якшити запобіжний захід Шаріній, а також повернути справу до прокуратури.

"Моя підзахисна не має можливості на короткочасні прогулянки, навіть ув'язнений має право на годинні прогулянки. Необхідності в домашньому арешті для неї немає. Ми попросили також повернути справу до прокуратури, вважаючи звинувачення неготовим і сирим, але суд нам відмовив", - додав Павлов.

Адвокат повідомив, що суд пом'якшив режим перебування під домашнім арештом, дозволивши двогодинні прогулянки.

Шаріна перебуває під домашнім арештом з 30 жовтня минулого року. Вона звинувачується за ст. 282 ("Збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності") і ч. 4 ст. 160 КК РФ ( "Привласнення або розтрата, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі").

Як повідомлялося, 28 жовтня 2015 року у Бібліотеці української літератури пройшов обшук, у ході якого слідчі нібито виявили екстремістську літературу. Стосовно директора бібліотеки Наталі Шаріної було порушено кримінальну справу за статтею "розпалювання національної ненависті і ворожнечі". 5 квітня їй також було пред'явлено обвинувачення за статтею про розтрату. Шаріна заперечує всі обвинувачення. Правозахисний центр "Меморіал" визнав її політв'язнем.

15 серпня прокуратура РФ не затвердила обвинувальний висновок у справі Шаріної. 15 вересня повідомлялося, що слідство вчетверте пред'явило обвинувачення в остаточній редакції директорові Бібліотеки української літератури Наталі Шаріній у справі про екстремізм і розтрату.

Представники захисту заявляють, що слідству в результаті так і не вдалося сформулювати, які саме дії директора бібліотеки розглядаються як злочинні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-