З Києва вирушив третій волонтерський потяг «Труханівська Січ»

З Києва вирушив третій волонтерський потяг «Труханівська Січ»

Фото
Укрінформ
З першої платформи Центрального залізничного вокзалу у Києві відбулося урочисте відправлення третього волонтерського потягу «Труханівська Січ» на захід країни.

Про це у вівторок заявив художній керівник акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» Олег Ворошиловський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Потяг Єднання «Труханівська Січ» - це акція, яка була підтримана розпорядженням Президента України (програма Президента України з підтримки національної єдності - ред.) і вже втретє проводиться волонтерами. Сьогодні наш потяг відправляється зі Сходу на  Захід, з Києва до міста Рівне. Сьогодні ми виїжджаємо на два тижні чи трохи більше - до 6 листопада», - сказав Ворошиловський.

За його словами, серед пасажирів волонтерського поїзду студенти, волонтери, активісти та військові з Луганської й Донецької областей.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, Ворошиловський уточнив, що з 1, 5 тисячі людей, які виявили бажання взяти участь в такій акції, для відправлення волонтерського потягу було відібрано лише 175 людей.

«Ми запланували дуже різноманітну програму. Будуть і концерти, і лекції, і різноманітні творчі майстер-класи в навчальних закладах та будинках культури. Будуть організовані відкриті майданчики, ток-шоу і телемости з молоддю», - додав він.

За маршрутом курсування цього поїзду до акції зможуть долучитися мешканці Вінниці, Хмельницького, Кам'янець-Подільського, Тернополя, Чернівців, Коломиї, Івано-Франківська, Львова, Мукачева, Ужгорода, Сянок, Луцька та Рівного.

Ворошиловський наголосив, що до складу тих, хто організовував цю поїздку, не входять представники жодної політичної партії чи фондів.

«У потязі немає жодної політичної сили, немає жодного фонду, який це все фінансує. Це все виключно  серйозна волонтерська робота», - підкреслив він.

У свою чергу в. о. директора з пасажирських перевезень і сервісу ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Романків відзначив, що головна мета організації волонтерського потягу Єднання «Труханівська Січ» - це налагодження діалогу між сходом і заходом України.

«Головна мета цієї акції - налагодження діалогу між сходом і заходом України, і саме через це вона була із задоволенням підтримана "Укрзалізницею". Це гарна можливість живого спілкування між людьми. Вважаємо, що ця акція - дуже потрібна наразі нам річ. Чим більше буде проведено таких заходів, тим кращою ставатиме  загалом ситуація в Україні і швидше в нас усе налагодиться», - переконаний Романків.

Перший агітпоїзд «Труханівська Січ» з Києва на схід України був відправлений 20 квітня 2016 року. Поїзд курсував за маршрутом Київ - Полтава - Харків - Бахмут - Красний Лиман - Слов'янськ - Краматорськ - Дружківка - Констянтинівка - Лозова - Красноград - Харків - Полтава - Київ впродовж 9 днів.

Другий поїзд Єднання України «Труханівська Січ» курсував з 21 по 26 травня 2016 року з Києва до міст Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-