МОЗ: громади самі мають визначити форму роботи лікарів

МОЗ: громади самі мають визначити форму роботи лікарів

Укрінформ
Лікарі та місцеві громади самі будуть визначати організаційно-правові форми надання медичної допомоги на первинній ланці.

Про це заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк сказав під час обговорення зміни системи фінансування первинної медичної ланки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша позиція, яка була розроблена  на основі аналізу попереднього досвіду, який був в Україні, полягає в тому, що ми повинні дати свободу громадам і лікарям обирати організаційно-правову форму ", - сказав Ковтонюк.

Він зазначив, що зі зміною системи фінансування за принципом "гроші йдуть за пацієнтом" лікарі зможуть як відкривати приватну практику, так і працювати у центрах первинної медико-санітарної допомоги. При цьому заступник міністра наголосив, що всі організаційно-правові форми будуть мати можливість контрактування з національною агенцію-розпорядником коштів. Також він зазначив, що МОЗ максимально спростить процедуру ліцензування медичної практики.

"Міністерство не повинно надавати перевагу тій чи іншій формі, ми повинні оплатити за пацієнта, на цьому наша робота закінчена", - наголосив Ковтонюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-