У Норвегії заарештували поплічника садиста Мільчакова із «ЛНР»

У Норвегії заарештували поплічника садиста Мільчакова із «ЛНР»

Укрінформ
Норвезька поліція заарештувала громадянина Росії Яна Петровського, який живе в Тонсбергу, але брав участь у воєнних діях на сході України на боці сепаратистів.

Про це повідомляє Newsinenglish.no з посиланням на Norwegian Broadcasting (NRK).

"Яну Петровському нещодавно було оголошено, що він є загрозою національній безпеці, і його дозвіл на проживання в Норвегії було скасовано. Це відкрило шлях для поліції для арешту 29-річного Петровського, який уперше приїхав до Норвегії ще підлітком", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Norwegian Broadcasting (NRK), озброєні поліцейські затримали Петровського в резиденції в Тонсбергу у вівторок увечері. За інформацією, він живе там з норвежцями, які мають відношення до правих груп "Солдати Одіна" (вуличні антимігрантські патрулі).

На фотографіях, розміщених у соцмережах, Петровський позує зі зброєю і боєприпасами. Він повідомляв, що їздив з Норвегії до України, щоб узяти участь у боях. Він також позував поруч з трупом спаленого українського солдата.

"Він боровся проти українських солдатів на власній землі українців у конфлікті, стосовно якого висловлювали жаль НАТО, ЄС, українські і норвезькі чиновники під час останнього візиту на цьому тижні Президента України Порошенка", - йдеться у повідомленні.

Поліція розвідпідрозділу Норвегії підтвердила NRK два тижні тому, що Петровського попереджали про депортацію. Крім того, він порушив умови дозволу на проживання в Норвегії через те, що перебував за межами країни занадто довго.

Прокурор країни Хойвік Солхеім підтвердив арешт. За його словами, Петровський буде або перебувати під вартою або відправлений назад до Росії.

«Мільчаков і Петровський у 2014 році створили формування ДШРГ "Русич", що складається з ультраправих російських бойовиків. Це формування входило в сумнозвісну ГБР "Бетмен", яка тримала в страху влітку і восени 2014 року весь Луганськ. Як відомо, це угруповання обладнало в підвалах Машінституту тортури, під різними приводами викрадало мирних жителів, деякі були страчені.

Навіть в самій «ЛНР» члени ГБР "Бетмен" були оголошені садистами і вбивцями. У на початку 2015 року частка її бойовиків було вбито, частина арештована.

Бойовики з ДШРГ "Русич" Ян Петровський (Великий Слов'ян) і Олексій Мільчаков (Серб) прославилися після того, як розстріляли із засідки колону батальйону "Айдар" біля селища Металіст 5.09.2014 (в день підписання першого Мінська). Тоді вони відрізали вуха пораненим і в підсумку вбили всіх полонених, а також фотографувалися на тлі спотворених трупів», - йдеться у повідомленні журналиста Дениса Казаньського у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-