Уряд схвалив проект закону про протидію домашньому насильству

Уряд схвалив проект закону про протидію домашньому насильству

Укрінформ
Кабінет міністрів на засіданні схвалив проект Закону України „Про запобігання та протидію домашньому насильству”.

Проект акта на засіданні уряду 19 жовтня представила перший заступник міністра соціальної політики Ольга Крентовська, повідомляє прес-служба відомства.

Крентовська поінформувала, що цей документ було розроблено Міністерством соцполітики в рамках підготовки до ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція) та імплементації її положень на національному рівні. Цей проект закону спрямований на реалізацію положень Національної стратегії у сфері прав людини, затвердженої указом Президента України від 25.08.2015 №501/2015.

„У разі прийняття його парламентом це буде не просто закон, це буде реформа, яка допоможе розв'язати болючі питання, пов'язані з домашнім насильством. Без перебільшення можу запевнити, що такої реформи в нашому суспільстві ще не було”, - зазначила заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович, коментуючи розроблення Мінсоцполітики та підтримку урядом законопроекту.

За словами Федорович, в цьому проекті закону йдеться також про запровадження додаткових заходів, спрямованих на створення запобіжних і захисних механізмів боротьби з усіма формами ендерно зумовленого насильства, чим буде забезпечено відповідність законодавства України сучасним європейським стандартам у цій сфері.

Передбачається, що цей проект закону водночас сприятиме вдосконаленню цивільно-правових засобів захисту потерпілих від насильства та позитивним змінам у сферах охорони здоров'я, освіти, забезпечення добробуту дітей, умов праці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-