Шлюб за добу тепер можна оформити і в Херсоні

Шлюб за добу тепер можна оформити і в Херсоні

Укрінформ
У Херсоні почав діяти пілотний проект Міністерства юстиції України “Шлюб за добу”. У перший день новою послугою скористалися 3 пари, серед яких були молодята з тимчасового окупованого Криму та подружжя з непідконтрольних українській владі територій Донецької області. Вони спеціально приїхали до Херсона, аби узаконити свої стосунки і отримати легальне українське свідоцтво про шлюб.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту. 

“Цей проект – маленький вклад для того, щоб українці безперешкодно могли створити сім’ю, щоб вони жили в мирі, народжували дітей і робили нашу країну сильнішою. Для мене велика честь, що ви сьогодні стали першими парами на Херсонщині, які взяли участь у цьому проекті й створили сім’ї. Я бажаю вам миру, щастя, великого кохання і багато діточок”, - сказав під час урочистого запуску проекту заступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

За його словами, старт проекту саме у Херсоні є дуже важливим, оскільки він створює комфортні умови для реєстрації шлюбу жителями окупованих регіонів, які не можуть реалізувати право на шлюб за місцем свого проживання. Завдяки проекту їм більше не знадобиться кілька разів перетинати лінію розмежування, щоб офіційно оформити свої стосунки.

Так, Херсон став шостим містом після Києва, Одеси, Львова, Сєверодонецька та Маріуполя, де одружитися можна за новою процедурою.

У рамках поїздки до Херсона заступник міністра також відвідав міську клінічну лікарню ім. Афанасія і Ольги Тропіних, де з вересня минулого року реалізовано ще один важливий соціальний проект – вручення свідоцтв про народження безпосередньо в медичному закладі. Зокрема, з рук Петухова перші документи нових громадян України отримали батьки 2 малюків.

“Даний проект є одним з найбільш популярних серед населення. З моменту запровадження сервісу свій перший документ за новою процедурою на Херсонщині отримали 2531 новонароджених”, - наголосив заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-