Україні треба будувати промислові ланцюги - Гройсман

Україні треба будувати промислові ланцюги - Гройсман

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав ІХ Міжнародну виставку «LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH та PHARMATechExpo», яка відкрилася у виставковому комплексі "КиївЕкспоПлаза".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що такі виставки є достатньо цікавими з огляду навіть на те, що уряд утворив комітет відродження промисловості. Ми маємо побудувати промислові ланцюги, які дозволять нам виробляти конкурентний продукт", - сказав Гройсман.

Він запевнив, що уряд маж намір інвестувати у наукові розробки та виробництво реальної продукції. "В оборонну сферу ми вже інвестуємо, а що стосується розробок, то ми підвищимо на наступний рік фінансування саме цих розробок для вчених, молодих вчених, і я переконаний, що через програми стимулювання, в тому числі через підтримку агропромислового комплексу, ми зможемо підняти сільхозтехніку українську. І це абсолютно реально. Нам потрібно для цього зусилля докласти", - сказав він.

Фото: Анастасія Сироткіна.

Прем’єр наголосив, що у влади є чимало інфраструктурних проектів, де можна реалізувати розробки української науки, зокрема, все те, що стосується вагонобудування та інших сфер.

"У нас є сьогодні напрямки, де ми можемо об’єднувати зусилля", - запевнив Гройсман.

Глава Уряду оглянув експозиції науково-технічних розробок установ Національної академії наук України.

Організатори цього заходу називають виставку головною подією лабораторної індустрії в Україні. Вона охоплює весь спектр обладнання та технологій, спеціалізованих меблів, витратних матеріалів.

Тут також представлено комплекс послуг по створенню, оснащенню, модернізації всіх типів і видів лабораторій різних галузей промисловості, науково-дослідницької сфери і медицини.

Мета виставки - в умовах стрімких євроінтеграційних процесів сприяти підвищенню кваліфікації фахівців галузі, обміну досвідом з міжнародними колегами, побудови довгострокових ділових відносин і впровадження інноваційних науково-технічних рішень в більшість галузей промисловості України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-