Держустановам знову дозволили купувати меблі й робити ремонт

Держустановам знову дозволили купувати меблі й робити ремонт

Укрінформ
Кабінет міністрів зняв заборону державним установам на придбання меблів, побутової техніки, проведення ремонту, а також спростив процедуру погодження відряджень за кордон.

Це визначено постановою КМУ від 11 жовтня 2016 р. № 710, що оприлюднена на Урядовому порталі.

"Знято заборони на придбання меблів, побутової техніки, проведення ремонту, здійснення заповнення вакантних посад тощо. Також спрощено процедуру погодження відряджень за кордон для працівників державних установ. Прийняте рішення уряду дасть можливість державним установам покращити якість їх матеріально-технічного забезпечення та стимулювати працівників до підвищення ефективності роботи, забезпечуючи при цьому раціональне використання бюджетних коштів", - роз'яснили положення урядового акту в Секретаріаті Кабміну.

Водночас, документ містить перелік заходів, спрямованих і на скорочення державних видатків, ефективне та раціональне використання державних коштів. Мова йде про видатки, які передбачені для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету.  

Документ також перелічує заходи, спрямовані на скорочення державних видатків, які є непрофільними для державних установ і не впливають на якість їх роботи. Зокрема, встановлено заборони на придбання форменого одягу, на оплату чартерних рейсів, на службове використання більше одного легкового автомобіля, на здешевлення харчування для працівників за рахунок державних коштів, на використання видатків бюджету для проведення заходів з відзначення пам'ятних та історичних дат, ювілеїв тощо. 

Окрім того, для ефективного використання страхових внесків державних соціальних фондів обмежуються видатки на організацію роботи фондів, зокрема організаційно-управлінські витрати, капітальні вкладення, видатки на інформатизацію. 

Як повідомлялося, у березні 2014 року Кабмін ухвалив постанову № 65 "Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету", якою встановив велику кількість обмежень та заборон використання державних коштів. Постанова була ухвалена з метою стабілізації економічної ситуації в державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-