Інклюзивна освіта привчає поважати людську гідність – Марина Порошенко

Інклюзивна освіта привчає поважати людську гідність – Марина Порошенко

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко ознайомилася з досвідом Норвегії у сфері інклюзивної освіти та провела зустріч з керівництвом громадської організації «Врятуймо дітей», що допомагає дітям, які постраждали під час військових конфліктів. 

Президентське подружжя мало аудієнцію з королем Норвегії Гаральдом V та королевою Сонею Харальдсен, повідомляє прес-служба Глави держави. 

На думку Марини Порошенко, саме навчання дитини з особливостями розвитку в загальноосвітній школі є визначальним етапом її соціалізації. «Тут формується світогляд, ціннісні орієнтири та закріплюється модель взаємовідносин з іншими людьми. Інклюзивна освіта з самого дитинства привчає всіх дітей шанувати людську гідність, бути відповідальними та уважними до потреб оточуючих», - підкреслила дружина Президента під час ознайомлення з досвідом роботи початкової школи «Нордвет» - закладу для дітей з особливими освітніми потребами. 

Фото: Михайло Марків, Укрінформ.

Окрім звичайних та інклюзивних класів, у школі діють чотири спеціалізовані групи (27 учнів) для учнів із загальними труднощами у навчанні, різними рівнями аутизму та порушеннями слуху. Навчання у школі зосереджено на інтеграції, створенні відповідного навчального середовища та розвитку мовленнєвих навичок. Із метою успішного розвитку дітей також ведеться співпраця з місцевим дитячим садком у напрямку продовження відповідних програм навчання для забезпечення їх послідовності та безперервності.

На зустрічі з керівництвом та співробітниками норвезького відділення неурядової організації «Врятуймо дітей» Марина Порошенко подякувала за роботу, яку організація здійснює на сході України, у наданні українським дітям психологічної допомоги та освіти. У ході розмови сторони обмінялися своїм баченням щодо створення безпечного та толерантного середовища для дітей, які постраждали від військових дій, та дітей з інвалідністю, а також про можливі шляхи співпраці у цих напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-