Рада хоче посилити відповідальність військових за пияцтво

Рада хоче посилити відповідальність військових за пияцтво

Укрінформ
Народні депутати підтримали в першому читанні законопроект №5112 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців та деяких інших осіб".

За відповідне рішення проголосували 236 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Законопроектом, зокрема, передбачається посилення відповідальності військовослужбовців за розпивання спиртних напоїв. Так, відповідно до проекту нормативно-правового акта планується притягувати до адміністративної відповідальності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів під час проходження зборів не лише за розпивання ними пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на території військових частин, військових об’єктів або виконання ними обов’язків військової служби в нетверезому стані, але й за появу їх на території військової частини в нетверезому стані, а також за вживання ними наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів, за відмову зазначених осіб від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного та іншого сп’яніння.

Законодавець, наприклад, планує визначити, що розпиття військовослужбовцями спиртних напоїв тягнутимуть за собою накладення штрафу від 70 до 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт з утриманням на гауптвахті на строк до п’яти діб. 

Також документом передбачається надання можливості притягувати до адміністративної відповідальності, крім військовослужбовців строкової військової служби, і інші категорії військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини (місця служби) тривалістю до 10 діб.

Крім того, планується надати повноваження уповноваженим посадовим особам органів управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах на складання протоколів про адміністративні правопорушення у разі вчинення військовослужбовцями, військовозобов’язаними та резервістами під час проходження зборів низки військових адміністративних правопорушень, та здійснення їх адміністративного затримання за вчинення цих правопорушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-