У Києві завершується підготовка до суду над

У Києві завершується підготовка до суду над "групою Лісника"

Укрінформ
У Києві В Голосіївському районному суді 18 жовтня відбудеться підготовче засідання по справі так званої групи "Лісника".

Про це пише Радіо Свобода.

Двом українцям – подружжю Олені і Валерію Кукель і трьом росіянам – Ользі Шевельової, Павлу Пятакову і Анастасії Леоновій інкримінують участь у терористичній групі, спробу вчинити теракт, а також незаконне зберігання зброї. У разі доведення провини їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Лідера групи 50-річного Олега Мужчиля (позивний "Лісник") вбили в Києві під час спецоперації Служби безпеки України увечері 9 грудня 2015 року. Тоді ж були затримані шестеро членів диверсійно-розвідувальної групи (спочатку її називали російською ДРГ. – РС). П'ятьох затримали в Києві, одного в Харкові.

Справа шостого члена групи на прізвисько "Лісник" – громадянина України, харків'янина Валерія Вишневецького, обвинуваченого в причетності до закладення вибухівки в Харкові, виділено в окреме провадження. За словами адвоката обвинувачених з групи "Лісника" Петра Міщенка, справа Вишневецького вже розглядається в одному з судів Харкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-