У Римі на честь українських воїнів приготували козацький куліш

У Римі на честь українських воїнів приготували козацький куліш

Фото
Укрінформ
Активісти оргкомітету Євромайдан-Рим та Конгресу Українців Італії відзначили в Римі День Захисника Вітчизни.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук координатор Олесь Городецький.

"Оскільки, Свято Покрови випало на робочий день, то відзначення відбулося в неділю на території Культурної Християнської Італо-Української Асоціації, де зупиняються українські буси", - пояснив він.

Активісти готували козацький куліш і пригощали ним водіїв бусів, котрі вже майже три роки допомагають безкоштовно доставляти гуманітарні вантажі, спочатку для потреб Майдану, а потім для допомоги нашим військовим в АТО. В такий спосіб активісти дякували водіям за їхню участь у волонтерській діяльності.

Куліш мали можливість попробувати також всі бажаючі, зокрема, італійці.

На акції був присутній консул консульського відділу Посольства України в Римі Максим Коваленко. Поки одні активісти готували та роздавали куліш, інші, під супровід на баяні музикантки та співачки Олечьки Рева-Задер виконували народні та патріотичні пісні.

Під час акції проводився традиційний благодійний "базарчик" українських сувенірів та збір коштів на відшкодування залишку боргу на придбаний тепловізор. Панувала урочиста атмосфера, водії дякували за смачнющий куліш. На акції зібрано 285 євро та 45 євро виторгував "базарчик".

Під час свята було відправлено 25 одиниць вантажу на "сіру зону" ("Миротворці України"), та подарунки, продукти через ГО "Самбірський Автомайдан" для батальйону ОУН, УДА, НГ.

Фото: Олеся Татарин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-