Геращенко пояснив, чим допомогти поліції на прикладі «п’яного» Rolls-Royce

Геращенко пояснив, чим допомогти поліції на прикладі «п’яного» Rolls-Royce

Укрінформ
Народний депутат Антон Геращенко заявив про необхідність введення в Україні презумпції правоти поліцейського і як приклад навів інцидент харківських патрульних з порушником ПДР.

Про це він сказав в ефірі «112 Україна».

"Я, як завжди, люблю демонструвати все на відео... Це Харків, кілька місяців тому. Стоїть Rolls-Royce, в ньому громадянин, який, патрульні побачили, що їде неправильно. Патрульні 40 хвилин не можуть домогтися від цієї людини, щоб він дав свої права і пройшов тест на алкоголь, виставляючи поліцейських в дурнях... Водій не нападає на поліцейських, а просто каже "Чого я буду показувати свої документи, я тут стою". І з нього видно з машини, запах зрозумілий, чоловік приїхав п'яний, зупинився і тепер стоїть і каже "Чекаю трамвая". В Америці і європі було б так: там чітко прописані в законі права поліцейського, що йому робити, якщо громадянин відмовляється виконувати вимоги. У нас є стаття Адміністративного кодексу, вона називається "злісна непокора вимогам...", але поняття "злісної" не розшифровано", - прокоментував Геращенко.

Він також підкреслив необхідність законодавчо заборонити водіям виходити з автомобіля після зупинки поліцією до відповідного дозволу від правоохоронців.

"Ми деталізуємо в законі: якщо вас зупинила патрульна поліція з якихось причин, ви не повинні виходити з машини, поки поліцейський не дозволить цього зробити..., пред'являєте документи. Якщо ви відмовляєтеся пред'являти їх, вам зроблять кілька попереджень і після цього до вас поліцейський зможе застосувати силу і змусити вас пред'явити документи", - пояснив нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня у Дніпрі поліцейський патруль зупинив чоловіка за порушення правил дорожнього руху. Зловмисник відкрив стрілянину по патрульних. В результаті поліцейський Артем Кутушев загинув на місці, його напарниця Ольга Макаренко померла на операційному столі.

Міністерство внутрішніх справ готується внести до парламенту пакет законів щодо розширення прав поліцейських за принципом "презумпції правоти" поліцейського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-