Піонтковський:

Піонтковський: "Фінляндизації" України вже бути не може

Укрінформ
На думку політолога, публіциста Андрія Піонтковського "здачі України Заходом" бути не може, оскільки в Україні існує громадянське суспільство, що стало суб'єктом подій.

Про це він сказав на Форумі вільної Росії у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так званої "здачі Заходом України", якою багато хто продовжує лякати, бути не може. Хоча спочатку такий варіант був можливий – згадаймо, як мляво відреагував Захід на захоплення України. Але у процесі протистояння російській агресії в Україні народилося та зміцніло громадянське суспільство, що стало суб'єктом подій. Тому ніякої "фінляндизації України" за Бжезинським вже бути не може", - сказав Піонтковський.

Як повідомлялося, американський політолог "старої школи" часів першої холодної війни Збігнєв Бжезінський пропонував після початку російської агресії варіант "фінляндизації України". Згідно з ним, Україні нав'язувалися особливі угоди з Росією, позаблоковий, нейтральний статус в обмін на якісь гарантії її існування. Приблизно так, як це було у відносинах між Фінляндією та СРСР з 1945 по 1991 рік.

У суботу у Вільнюсі закінчується Другий Форум вільної Росії (14-15 жовтня). Ключове завдання Форуму: формування інтелектуальної альтернативи путінському режиму як бази побудови нової країни. Перший Форум вільної Росії пройшов у березні також у Вільнюсі. Наступний, можливо, відбудеться у Берліні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-