Система зайнятості десятиріччями будувалась як стимул безробіття – Прем’єр

Система зайнятості десятиріччями будувалась як стимул безробіття – Прем’єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне розробити механізм монетизації системи соціального захисту і змінити систему зайнятості населення.

Про це він сказав в інтерв'ю Уніан.

 "Моє завдання - вийти на монетизацію економії. Але я зараз не роздаю обіцянок наперед. Я говорю, що зараз ми над цим питанням працюємо і зробимо все можливе, щоб цей механізм втілити у життя. Система соціального захисту має отримати новий підхід. Наголошую, міністерство соцполітики над цим працює. В тому числі, над верифікацією. Крім того, наприклад, давайте візьмемо систему зайнятості. Вона роками, десятиріччями будувалась так, що стимулює безробіття. Завдання нашого уряду - змінити цю систему. Для того, щоб вона стимулювала робочі місця", - зазначив Прем'єр.

Він зауважив, що перші кроки до запровадження монетизації системи соціального захисту уряд має намір зробити уже цього року, оплативши людям в кінці опалювального сезону їх економію на енергоресурсах.

"Субсидія зараз розраховується не від статусу, а від доходу. Якщо у вас один дохід, ви можете розраховувати на одну компенсацію, з іншим доходом – на іншу. Зараз ця система є адекватною. Але що ми іще хочемо зробити? Щоб в кінці опалювального сезону люди, які економили на ресурсах, змогли отримувати реально цю економію (хочемо розробити такий механізм) коштами. Це було би гарним стимулюванням енергозбереження", - розповів керівник уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-