Геращенко: Серед жінок теж є гідні нагород до Дня захисника України

Геращенко: Серед жінок теж є гідні нагород до Дня захисника України

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко вважає, що серед 10 тисяч жінок-контрактниць точно є ті, хто заслуговує на державну відзнаку на День захисника України.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook

"Єдиний негатив сьогоднішнього дня для мене - серед нагороджених і тих, хто отримав високі звання, не було жодної жінки. Жінки-військовослужбовці були запрошені на заходи, але серед відзначених їх не було. Це неправильно і несправедливо. Верховний Головнокомандувач подякував жінкам-воїнам. Керівники бойових підрозділів і силових структур зобов'язані мотивувати жінок, що служать у їхніх структурах, і цінувати! Не квіткою в день Клари Цеткін, а нагородою в День захисника України", - наголосила Геращенко. 

Вона нагадала, що під час виступу з нагоди Дня захисника України Президент особливо подякував захисницям - жінкам, яких серед контрактників, що боронять сьогодні нашу державу, 10 тисяч. Волонтери, які на своїх плечах підтримали армію, - також переважно жінки, зазначила Геращенко.

"В нас точно є жінки, гідні визнання, які на передовій, які не ховаються в тилу, які сміливіші за сотні чоловіків, які тримають на собі медчастини, тягнуть важливі ділянки роботи на фронті. Я сказала цю свою позицію керівникам силових структур, що були на церемонії нагородження. Дуже сподіваюся, що дисбаланси будуть виправлені", - резюмувала перший віце-спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-