Аваков назвав підвищення зарплати поліцейським базовою компонентою служби

Аваков назвав підвищення зарплати поліцейським базовою компонентою служби

Фото
Укрінформ
Підвищення зарплати поліцейським, передбачене змінами в бюджет-2016, – це базова компонента служби.

Так сказав глава МВС України Арсен Аваков журналістам на плацу Харківського національного університету внутрішніх справ після складання присяги першокурсників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (13 фото)

Фото: В'ячеслав Мадієвський.

"Нове коригування бюджету призвело до того, що молоді підготовлені офіцери поліції в карному розшуку, в слідстві  отримуватимуть по 8-10 тис. грн на місяць. Це базова компонента, яка дозволить дійсно служити і захищати, а не шукати в кишенях у громадян додатковий заробіток: це і є реальна боротьба з корупцією", - зазначив Аваков.

"Водночас, ми не відмовляємося від допомоги зарубіжних партнерів, що виділяють транші на матеріальне забезпечення поліцейських", - додав Аваков.

Для прикладу він навів Японію, яка за грантами забезпечує поліцію автомобілями Mitsubishi і зимовою формою, а також фінансові структури США, Канади, країн Європи. "У 2017 році буде інша ситуація, коли ми забезпечуватимемо поліцію незалежно від зарубіжної допомоги", - додав він.

Що стосується присяги, то в ній брало участь 300 першокурсників університету з різних регіонів України. Разом з Аваковим в церемонії взяли участь керівник Харківської ОДА Юлія Світлична, представники командування Нацгвардії України, народні депутати, представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, курсанти, їхні батьки і друзі.

Сьогодні ж Аваков вручить ключі і сертификати на житло 44 співробітникам поліцейського главку в Харківській області та Управління поліції Харкова, університету внутрішніх справ, експертно-криміналістського центру, військовослужбовцям Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-