У всіх храмах УПЦ КП сьогодні моляться за воїнів, полонених та політв'язнів

У всіх храмах УПЦ КП сьогодні моляться за воїнів, полонених та політв'язнів

Фото
Укрінформ
У всіх храмах Української православної церкви Київського патріархату сьогодні моляться за захисників України, полонених та ув'язнених у Росії.

Відповідне патріарше розпорядження оприлюднене на сайті УПЦ КП. 

"У парафіях та монастирях Київського Патріархату протягом багатьох місяців підносяться молитви за звільнення полонених російсько-терористичними силами українських військовослужбовців та цивільних громадян. У свято Покрови Пресвятої Богородиці Патріарх Філарет благословив посилити молитви за звільнення всіх полонених і заручників, захоплених і ув'язнених Росією та її колаборантами у Криму і на Донбасі", - йдеться у документі.

Зокрема, Патріарх видав загальноцерковне розпорядження під час богослужінь у парафіях і монастирях Київського Патріархату виголошувати додаткове прохання за звільнення полонених, "братів і сестер наших, що в Росії, у Криму і на Донбасі в біді, засланні, неволі та в оковах перебувають". Під час цього прохання слід поминати імена незаконно ув'язнених Росією, полонених і заручників – українських військовослужбовців та цивільних громадян.

О 13 годині на Софійській площі в Києві Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет помолиться за визволення полонених, за захисників нашої Батьківщини, визволення України від агресорів і мир у нашій державі.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (13 фото)

Фото: Павло Багмут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-