Артилеристи Нацгвардії вчаться управляти вогнем за програмами «Армія SOS»

Артилеристи Нацгвардії вчаться управляти вогнем за програмами «Армія SOS»

Укрінформ
Артилеристи військової частини 3017 навчаються управлінню вогнем за допомогою програм волонтерів з «Армія SOS».

Про це повідомляє сайт Національної гвардії України.

"Протягом декількох днів інструктори з «Армії SOS» проводять навчання з бійцями гаубичного артилерійського дивізіону військової частини 3017 та удосконалюють їхні навички з володіння програмами «МАПА» та «ТЕНЕТА». 

Під час ведення стрільб ведуться письмові розрахунки, але як то кажуть: «Одна голова - добре, а дві ще краще», тому для самоперевірки офіцери використовують програмне забезпечення «Армія SOS», - йдеться у повідомленні.

 За словами лейтенанта Олександра Лялякіна, «електронні засоби в рази прискорюють роботу як командира гармати, так і старшого офіцера батареї, що в свою чергу заощаджує наш час. «МАПА» та «ТЕНЕТА» мають безліч переваг, але основним є те, що я можу бачити бойову обстановку на картах, які завантажені в мій планшет з усіма умовними позначеннями». 

Навчання проходять у формі співбесід, нацгвардійці діляться своїми враженнями та подають пропозиції на покращення роботи програм. 

Зазначається, що програми можуть обчислювати топогеодезичні дані, метеобалістичні поправки, стрільбу по рухомих цілях. Зараз проходить друге навчання, по завершенню якого артилеристи отримають сертифікат інструктора з навчання цим програмам. 

Фото: НГУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-