Прокуратура оскаржила виправдальний вирок звинуваченому в тероризмі

Прокуратура оскаржила виправдальний вирок звинуваченому в тероризмі

Укрінформ
Прокуратура Одеської області оскаржила в апеляційному порядку вирок Малиновського райсуду Одеси, яким виправдано підсудного, звинуваченого у сприянні діяльності терористичної організації та зберіганні бойових гранат.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу представник облпрокуратури Наталія Хорунжа.

"10 жовтня Малиновський райсуд під головуванням Дмитра Передерка розглянув кримінальну справу і виніс виправдальний вирок - звільнив підсудного з-під варти. Хоча слідством доведено, що 36-річний громадянин, який мешкав протягом 2014-2015 років поблизу військового аеродрому "Шкільний", здійснював фотозйомку літаків. Також прослуховував з допомогою саморобного радіоскануючого пристрою радіостанції та переговори військовослужбовців ЗСУ, диспетчерів і співробітників аеродрому", - зазначила Хорунжа.

Слідчі встановили, що одесит передавав зібрані матеріали спостереження та відомості щодо укомплектування озброєнням бойових літаків Військово-Повітряних сил ЗСУ представнику терористичної організації «ДНР». Крім того, у ході санкціонованого обшуку правоохоронці виявили і вилучили у підсудного дві гранати РГД-5 та 16 бойових набоїв.

Маючи в своєму розпорядженні неспростовні докази і керуючись статтями 258-3 та 263 Кримінального кодексу України, прокуратура Одеської області внесла апеляційну скаргу на виправдальний вирок суду першої інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-