Кабмін працює над монетизацією субсидій - Гройсман

Кабмін працює над монетизацією субсидій - Гройсман

Укрінформ
Уряд продовжуватиме надавати субсидії усім, хто не може самостійно оплатити житлово-комунальні послуги. Крім того, зараз уряд працює над монетизацією субсидій.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час селекторної наради з питань готовності до осінньо-зимового періоду 2016/17 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Усім панікерам, які кажуть, що хтось не зможе платити, кажу: усі, хто потребує підтримки держави, отримає її у повному обсязі. Хочу заспокоїти усіх українських громадян. Кожен отримає цільову допомогу", - наголосив Гройсман.

За його словами, уряд працює над механізмом монетизації субсидій.

"Економія за опалювальний період буде монетизована та направлена людям, щоб стимулювати. Зараз таке рішення ще не прийняте, ми будемо радитися, як це зробити найкраще. Зекономив – маєш отримати заохочення", - зазначив голова уряду.

У свою чергу віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що на сьогодні субсидії оформили вже близько 5,5 млн сімей.

"На сьогодні або оформлено заново, або переоформлено субсидій приблизно для 5,5 млн українських родин. Це у два рази більше, ніж станом на минулий рік на цей же самий час”, - сказав Розенко.

За його словами, протягом останнього місяця зберігається тенденція збільшення кількості звернень за субсидіями. Зокрема, уточнив він, останнього тижня загалом по Україні звернулося за отриманням субсидій понад 82 тис. родин, попереднього тижня 73 тис., два тижні тому - 50 тис. сімей.

"Така тенденція збережеться щонайменше до січня", - додав урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-