Консули поки не потрапили до затриманих в Іспанії українських моряків - МЗС

Консули поки не потрапили до затриманих в Іспанії українських моряків - МЗС

Укрінформ
Українським консулам наразі ще не вдалося зустрітися із затриманими в Іспанії моряками-громадянами України, яких підозрюють у контрабанді наркотиків.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила представник Департаменту консульської служби МЗС України Ореста Старак.

«Ні, консули поки не зустрічалися (із затриманими - ред.). Справа в тому, що розслідування проводиться в рамках спецоперації цивільною гвардією Іспанії, тож доступ до затриманих буде ускладнений,  як і отримання будь-якої додаткової інформації», - сказала Старак.

Вона також зауважила, що наразі невідомо, коли українські дипломати зможуть потрапити до затриманих моряків.

«Справа в тому, що сьогодні в Іспанії державне свято, тому, у принципі, отримання навіть найпростішої інформації нам складно давалося», - додала представник МЗС.

Старак розповіла, що захистом затриманих повинні займатися адвокати, а от роль консульської допомоги зводиться до контролю за дотриманням законності під час слідства та умовами утримання.

«Участь українських дипломатів полягає в тому, що консул повинен слідкувати за дотриманням законності під час проведення слідства і допомоги під час провадження і розгляду цієї справи. Консул повинен контролювати умови утримання затриманих громадян України. Якщо буде їхнє таке бажання - зустрітися. Адже бувають випадки, коли затримані відмовляються від зустрічі з консульською посадовою особою, і це справа затриманого. А також - інформувати про стан провадження. Усе решта - це справа захисту і звинувачення», - підкреслила дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, у рамках розслідування справи з незаконного перевезення наркотиків було затримано 11 громадян України - членів екіпажу судна MartiN., яке плавало під прапором Панами. Це затримання відбулося ще 23 вересня. Судно було доставлене в порт Альмерія, і наші співвітчизники взяті під варту та утримуються в цьому місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-