СБУ заблокувала спробу російських спецслужб

СБУ заблокувала спробу російських спецслужб "розхитати" Дніпро

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, який за завданням російських спецслужб вів активну антиукраїнську пропаганду.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"47-річний адміністратор однієї з радикальних інтернет-спільнот розповсюджував та репостив підготовлені спецслужбами РФ сепаратистські матеріали, спрямовані на загострення суспільно-політичної обстановки в області, провокування масових акцій протесту, пропагував входження Дніпропетровської області до складу Російської Федерації. Пропагандист "русского міра" інформував своїх кураторів про настрої серед населення та готовність до протестних акцій, пов'язаних із підвищенням тарифів на комунальні послуги. Також вивчав можливість організації проплачених російською стороною мітингів", - йдеться у повідомленні.

Під час проведення обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника телекомунікаційне обладнання з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-