Треба визначити юрстатус полонених на Донбасі українців – Тука

Треба визначити юрстатус полонених на Донбасі українців – Тука

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука заявив, що необхідно визначити юридичний статус осіб, які незаконно утримуються на непідконтрольних територіях.

Про це він сказав під час презентації звіту "У пошуках правових механізмів запобігання безкарності під час конфлікту на сході України", повідомляє прес-служба відомства.

"Якщо ви займаєтеся розробкою відповідних юридичних механізмів, звертайтеся, ми готові це також підтримати. Це наші громадяни і вони потребують захисту", - сказав Тука, звертаючись до організаторів презентації.

Люди, які повертаються з полону, стикаються із юридичними проблемами, адже відповідного громадянського статусу для людини, яка побувала у полоні, в Україні не існує. Відтак неможливо визначити і обов'язки держави стосовно такого громадянина.

У свою чергу, один із авторів звіту - юрист Центру стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини Аліна Павлюк зазначила, що за період з квітня 2014 року та станом на кінець вересня поточного року було встановлено більше 3 тис. осіб, які були незаконно утримувані на непідконтрольних територіях. З них майже 1,6 тис. - службовці державних силових відомств України і приблизно 1,5 тис. - цивільні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-