Порошенко каже, що підприємці досі не доплачують людям

Порошенко каже, що підприємці досі не доплачують людям

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не повністю задоволений процесом детінізації заробітних плат.

Про це він заявив під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не повністю задоволений процесом легалізації заробітних плат. Ми прийняли дуже непросте рішення, коли значним чином скоротили єдиний соціальний внесок, передбачаючи, що ту економію, яку бізнес отримав, недоплачуючи податок державі, у повному обсязі буде виплачено на руки людям. Впевнений у тому, що поки що підвищення заробітної плати не перевищує тієї економії, яку власники підприємств отримали через скорочення навантаження на заробітну платню. Але процес уже йде і я впевнений, що ми цю ситуацію можемо дотягнути", - сказав він.

Водночас, Президент розповів, що нині зростання місцевих бюджетів відбувається у всіх видах податків. 

"Це означає, що ми більш ефективно адмініструємо податки і виводимо їх з тіні. По платі за землю зростання відбулося на 62%. Окремо хочу сказати про зростання надходжень по податку на доходи фізичних осіб. На сьогоднішній день - це уже 50% по відношенню до минулого року, а це означає, що виплати людям зросли на 50%", - зауважив він.

Глава держави також поінформував, що у державний фонд регіонального розвитку додатково добавлять майже 9 млрд грн замість трьох у поточному році. Ще 1 млрд грн буде виділено як субвенцію на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад.

"Ми маємо ще декілька сюрпризів, які отримають виключно об'єднані територіальні громади, як стимул", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-