Е-декларації: Петренко ініціює спільну нараду з НАБУ та ГПУ

Е-декларації: Петренко ініціює спільну нараду з НАБУ та ГПУ

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко пропонує провести нараду спільно з Національним антикорупційним бюро та Генеральною прокуратурою щодо системи електронних декларацій.

Про це він заявив під час засідання уряду у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тут є така пропозиція, аби ми у повному обсязі виконали і суть, і філософію закону, - а це, крім превенції, ще моніторинг стилю життя і притягнення до відповідальності саме за умисне порушення закону в частині надання недостовірних відомостей тими чиновниками, які заповнюють декларації. Є пропозиція провести нараду спільно з представниками Національного антикорупційного бюро, Генеральною прокуратурою. Ми, як Міністерство юстиції, готові долучитися до цього процесу, аби зняти усі можливі спекуляції стосовно того, що ця декларація, яка зараз заповнюється, не буде підставою для притягнення до відповідальності", - сказав Петренко.

Він зауважив, що завдання уряду, аби чиновники, які брешуть у деклараціях несли реальну відповідальність.

"Аби ми зняли будь-якого роду побоювання та застереження і дали можливість нашим антикорупційним правоохоронним органам ефективно працювати і притягати до відповідальності тих чиновників, які будуть вказувати брехню у декларації. Аби розуміли, що Національне антикорупційне бюро зможе оперувати даними, які подають в деклараціях, аби проводити реальні розслідування", - наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-