Цьогоріч 850 військових та чиновників пройдуть у вишах мовну підготовку

Цьогоріч 850 військових та чиновників пройдуть у вишах мовну підготовку

Укрінформ
У вищих військових навчальних закладах України протягом року мовну підготовку пройдуть близько 850 військовослужбовців ЗСУ та цивільного персоналу МОУ. 

Про це заявила під час брифінгу у Києві у вівторок начальник управління комунікацій та преси міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На виконання Указу Президента України, за підтримки Уряду США у вищих військових навчальних закладах держави розгорнуто інтенсивні курси вивчення іноземної мови, на яких протягом року пройдуть підготовку близько 600 військовослужбовців Збройних Сил України", - повідомила вона.

Крім того, ще понад 250 військовослужбовців та державних службовців пройдуть спеціалізовані мовні курси для цивільного персоналу Міноборони та ЗСУ, бортових перекладачів, курси з вивчення спеціальної військової термінології, стандартизації тощо.

Представник МОУ також зазначила, що цього року оборонне відомство України поглибило співпрацю вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів ВНЗ з військовими навчальними закладами країн-членів НАТО і партнерів, беручи активну участь у програмі DEEP та виконуючи заходи Дорожньої карти DEEP - Україна на 2016 рік.

"Укладено прямі договори та меморандуми про співпрацю між ВВНЗ та взаємний обмін науково-педагогічними кадрами, ефективне застосування в навчальному процесі сучасних інформаційних та освітніх технологій, систем імітаційного моделювання, а також формування організаційної та матеріально-технічної бази для створення системи дистанційного навчання у Збройних Силах України за зразками відповідних систем НАТО", - повідомила О.Гаврилюк.

Згідно з МОУ, зараз до мережі військових навчальних закладів України входять 2 університети, 4 академії, 4 військових інститути, 2 факультети, 24 кафедри військової підготовки, 10 кафедр медицини катастроф та військової медицини, а також 2 військових ліцеї у містах Київ та Одеса.

Фото: asv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-