Племінника Степана Бандери поховали у Бориславі

Племінника Степана Бандери поховали у Бориславі

Укрінформ
На Львівщині поховали племінника Степана Бандери – Тараса Бандеру. Свій останній спочинок нащадок борця за національну ідею знайшов у місті Бориславі, почесним громадянином якого був.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Бориславській міській раді.

"Напередодні у Бориславі перестало битись серце почесного громадянина міста – Тараса Бандери, який доводиться племінником провіднику ОУН Степанові Бандері", - зазначила заступник міського голови Борислава Роксоляна Гарасимів.

За її словами, на долю племінника Бандери випали нелегкі випробування. Дванадцятирічним хлопчиком у 1941 році разом із матір’ю був виселеним до Сибіру, зазнав подальших переслідувань з боку тоталітарного режиму, проте здобув вищу освіту. Навчався на військовому факультеті при Ленінградському інституті фізичної культури ім. Лесгафта.

Працював у Бориславі інженером на підприємстві "Хлорпроект", став майстром спорту СРСР зі стрільби з лука, створив у Бориславі школу лучників, яка славилася у всьому СРСР. Виховав 19 майстрів спорту, троє із них – майстри міжнародного класу. У радянські часи у Бориславі навіть проводилася першість країни зі стрільби з лука "Прикарпатська стріла".

У 2009 році Тарасу Бандері – активному громадському діячу його рідне місто присвоїло титул Почесного громадянина Борислава.

Поховали племінника Степана Бандери поряд із матір`ю на міському кладовищі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-