У Києві презентували платформу для початку Національного діалогу

У Києві презентували платформу для початку Національного діалогу

Укрінформ
Громадсько-політичну платформу, яка ставить за мету започаткування Національного діалогу щодо виходу з соціально-економічної та політичної кризи презентували у Києві.

Зокрема йдеться про пошук шляхів і механізмів належного виконання владою базових статей Конституції. Про це повідомив представник громадської організації “Важливий кожен” Арсеній Пушкаренко на прес-конференції в Укрінформі.

“Суспільний договір - це договір між громадянами і державою, тобто громадяни мають певні зобов’язання перед державою, а держава - перед громадянами. І якщо ми як громадяни виконуємо свої обов’язки, то влада перестала це робити. Ми - представники громадських організацій, вільних профспілок, лідери місцевих громад - вирішили розпочати Національний діалог, аби розробити, запропонувати і як громадсько-політичний рух добитися реалізації ряду постанов та законопроектів, аби базові статі Конституції держава в особі влади почала виконувати”, - сказав він.

Пушкаренко запевнив, що проект не має на меті переписати Конституцію. “Ми вважаємо, що та Конституція, яка була ухвалена у 1996 році Верховною Радою, є дуже гарною і претендує навіть бути однією із найкращих не лише у Європі. Але питання в іншому. Наразі 25 років незалежній Україні, і ми стикнулися з тим, що навіть перша стаття Конституції, де йдеться про те, що Україна соціальна держава, на ділі реально не виконується”, - зауважив він.

Представник ГО “Важливий кожен” поінформував, що починаючи з 19 жовтня у регіонах України буде розпочато широкий діалог щодо необхідності виконання державою базових статей Конституції, а вже 15 грудня усі ці напрацювання буде презентовано у програмі нової політичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-