У театрі Франка попрощалися з актрисою Оксаною Батько-Нищук

У театрі Франка попрощалися з актрисою Оксаною Батько-Нищук

Фото
Укрінформ
У Національному академічному драматичному театрі імені І.Франка відбулася церемонія прощання із заслуженою артисткою України Оксаною Батько-Нищук.

Віддати данину пам'яті актриси прийшли рідні та близькі, колеги-франківці, представники культурно-мистецької громадськості столиці, зі Львова, політичні діячі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Церемонія прощання відбулася у Дзеркальній залі. Проте сьогодні всі люстра у ній, та й у всьому театрі, починаючи з фойє, завішені чорним.

Катафалк прибув об 11-ій. Коли труну понесли до зали, що на другому поверсі, почала лунати традиційна жалобна музика. "Українські пісні. Я ж казав, українські пісні..." - пролунав голос режисера Сергія Проскурні, що пробігав першим поверхом і мав, очевидно, стосунок до організації церемонії.

Тож, піднявшись до Дзеркальної зали, люди вже почули живе виконання церковного хору і живу музику.

Об 11.30 до театру прибув чи не в повному складі Кабінет Міністрів на чолі з Володимиром Гройсманом, а також мер Києва Віталій Кличко. Вони висловили співчуття родині актриси і її чоловіку - міністру культури Євгенові Нищуку.

При цьому атмосфера в театрі була камерною. Ніхто не виголошував промов. Не було телекамер. Чути тільки спалахи фотокамер. 

"Театр сумує, тому що пішла молода актриса, яка зробила дуже важливі кроки в мистецькому житті, зігравши надзвичайні ролі - Мавку в "Лісовій пісні", Дездемону в "Отелло", Корделію в "Королі Лірі", Тетянку у "В неділю рано зілля копала...", Хаву в "Тев'є-Тевелі" і багато інших. Остання її роль була у виставі "Санація" Вацлава Гавела, що якраз у день її смерті поїхала на фестиваль до Чехії", - сказав кореспондентові Укрінформу генеральний директор театру Михайло Захаревич. 

Він додав, що в Оксани Батько-Нищук було багато ролей і до останнього часу вона грала у виставі "В неділю рано зілля копала...".  

"Це надзвичайно сумний день. Надзвичайно сумна подія. Світ став бідніший на одну талановиту людину", - підкреслив Захаревич.

Мабуть, про це думали всі, хто прийшов сьогодні до театру, і всі, хто не зміг прийти, але кого також приголомшила звістка про смерть молодої талановитої актриси. 

Фото: Анастасія Сироткіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-