Засуджений в Україні журналіст попросив політичного притулку у США

Засуджений в Україні журналіст попросив політичного притулку у США

Укрінформ
Журналіст інтернет-видання «Дорожній контроль» Віталій Косенко, в Україні визнаний судом винним у вимаганні, попросив політичного притулку у США.

Про це повідомляє Детектор медіа.

У червні Комунарський райсуд Запоріжжя призначив йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі зі звільненням від відбування покарання з випробувальним терміном один рік.

Віталій Косенко без візи перетнув кордон Мексики і США і попросив про політичний притулок. Імміграційна служба США заарештувала Віталія Косенка і відправила його до в'язниці. 21 вересня він був випущений з-під варти, а 22 вересня приземлився в Орландо (штат Флорида), де вже півтора року перебуває керівник «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошников.

Нагадаємо,  25 січня у Запоріжжі співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з прокуратурою затримали журналіста й активіста громадського об’єднання «Дорожній контроль» Віталія Косенка з Херсона, який нібито вимагав хабар у поліцейських. У відомстві стверджують, що пан Косенко вимагав у правоохоронців  6 тисяч доларів США за те, що не публікуватиме «компрометуючі матеріали за участю правоохоронців, відзняті ним» в ЗМІ та інтернеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-