Полторак нагородив активістів в Українському центрі в Естонії

Полторак нагородив активістів в Українському центрі в Естонії

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак під час візиту до Талліна побував в місцевому Центрі української культури, де нагородив українських і естонських активістів і відповідальних осіб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, нагрудний «Знак пошани» та грошову премію в розмірі 10 тис. гривень отримали українські військовослужбовці, які проходять тритижневу реабілітацію в Центрі здоров'я Сил оборони Естонії «Сєлі», і співробітники цієї установи, активісти, що підтримують Україну в захисті від російської агресії , а також керівництво Культурного центру і Посольства України в Естонії.

«Українці всього світу об'єдналися, коли в нашу країну прийшла біда. До початку російської агресії ми мали зовсім іншу армію, ніж зараз. І наші співвітчизники з різних країн допомагали нам, чим могли. Я дуже вдячний вам. Я також дякую естонцям за те, що ми з першого дня відчуваємо вашу підтримку. А нашим військовим я хочу побажати якомога швидше одужати і повернутися», - сказав Полторак.

Після офіційної частини відбулося дружнє спілкування. Представник центру Нестор Лютюк провів для гостей невелику екскурсію в загальному комплексі Церкви Богородиці Троєручиці (УГКЦ) та Культурного центру, розташованого в Старому Таллінні.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 7 жовтня, в Таллінні відбулися зустрічі міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака з міністром оборони Республіки Естонія Ханнесом Хансом, командувачем Збройних сил країни Ріхом Террасом і представниками уряду. Український міністр відвідав військово-повітряну базу Естонії «Amari Airbase».

Степан Полторак прибув до Таллінна із Стокгольма, де у нього була зустріч з міністром оборони Королівства Швеція Петером Хултквістом.

Фото: Посольство України в Естонії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-