У посольстві України в Австралії відбувся прийом з нагоди 25-ї річниці Незалежності

У посольстві України в Австралії відбувся прийом з нагоди 25-ї річниці Незалежності

Фото
Укрінформ
У столиці Австралії відбувся офіційний прийом, присвячений 25-й річниці Незалежності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, австралійські політики, урядовці, представники дипломатичного корпусу та української громади зібралися в українській дипустанові у Канберрі, щоб поділитися думками і пропозиціями щодо можливої підтримки України на Зеленому континенті. Серед гостей свята була й нещодавно включена до рейтингу «100 найвпливовіших жінок Австралії» наша співвітчизниця Наталка Суховерська.

«Україна - дуже давня нація, але молода держава. Ми вдячні світовій спільноті, і зокрема Австралії, та її невід'ємній частині - австралійським українцям - за непохитну підтримку у нелегкі часи. Ми віримо у світле майбутнє України, бо сьогодні нація об'єднана, країна в русі, молоде покоління готове брати відповідальність, а правда і підтримка всього цивілізованого світу на нашому боці», - наголосив у вітальному слові Надзвичайний і Повноважний посол України в Австралії Микола Кулініч.

У свою чергу голова Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів підкреслив, що українська громада «завжди була і буде надійним захисником інтересів України в Австралії, залишаючись при цьому добрими громадянами Австралії».

У ході спілкування дипломати висловлювали обурення діями Росії в Україні, науковці ділилися планами про нові заходи, які мають на меті обговорити кричущі порушення у сфері міжнародного права з боку РФ, українська громада різних міст Австралії координувала заходи «Стоп Путін», заплановані на 14 жовтня для привернення уваги до протиправних дій російського керівництва, в тому числі захоплення нових нових політичних заручників з числа українських громадян.

Посол вручив ювілейні медалі «25 років Незалежності України» Почесному консулу України в Австралії Валерію Ботте, родина якого від початку заснування української дипломатичної місії в Австралії активно підтримує дипустанову, та главі консисторії українських православних церков Австралії та Нової Зеландії, директору Українського православного центру отцю Михайлу Соломку.

Окрасою свята стали виступи українського католицького хору Канберри і Квінбіяну під керівництвом Ірини Пелегріно, який виконав гімни Австралії та України, та відомої бандуристки із Сіднея Лариси Ковальчук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-