МЗС Open Air 2016: ветерани АТО розповіли свої історії дипломатам

МЗС Open Air 2016: ветерани АТО розповіли свої історії дипломатам

Укрінформ
Реальні історії ветеранів АТО прозвучали під час документального перформенсу "Я ветеран", який відбувся на МЗС Open Air 2016 у відкритому просторі біля Міністерства закордонних справ України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, захід проходив у супроводі Оркестру почесної варти Окремого полку Президента України. Разом з ним на сцені сиділи ветерани, які по черзі вставали і розповідали свої історії війни та адаптації до мирного життя.

"Я фантастично вдячний тим, хто сьогодні тут з нами. Вони вже показали свою волю, свою сміливість, коли пішли в АТО. І сьогодні вони ще раз показують сміливість, розповідаючи кожен свою історію. Це справжній урок, як бути сміливим, боротися і ніколи не здаватися", - сказав на відкритті МЗС Open Air 2016 міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Він додав, що це особливий день для нього особисто, і висловив сподівання, що він стане таким і для всіх гостей заходу.

На МЗС Open Air 2016 були присутні представники дипломатичних місій в Україні, зокрема посол Канади в Україні Роман Ващук та посол Ізраїля в Україні Еліав Бєлоцерковські, а також громадський діяч, політик, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, народний депутат України ІІІ-VІІ скликань Валерій Сушкевич, політики, митці та представники громадськості.

Автором ідеї проекту є заступник голови громадської організації "Побратими" Івона Костина, а до креативної команди увійшли сценарист та драматург, засновниця "Театру переселенця" Наталія Ворожбит, художниця та куратор Дар’я Кольцова, звукорежисер Єфим Байтлер, режисер кінопроекту "BABYLON'13" та документального фільму «Крим, як це було» Костянтин Кляцкін. 

Як зазначили в МЗС, метою цього проекту було привернути ще більшу увагу до важливості ініціатив з підтримки, реабілітації та адаптації українських воїнів, а також у такий спосіб подякувати нашим іноземним друзям і партнерам - представникам дипломатичних місій в Україні - за підтримку і допомогу у лікуванні українських бійців за кордоном.

МЗС Open Air було започатковано минулого року. Тоді у відкритому просторі біля Міністерства закордонних справ України зібралися сотні людей, щоб підтримати незаконно ув’язнених в Росії українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-