Комітет Ради вимагатиме обстеження на гепатит усіх мобілізованих

Комітет Ради вимагатиме обстеження на гепатит усіх мобілізованих

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я надішле до Міноборони запит щодо обстеження мобілізованих на гепатит.

Про це на засіданні круглого столу присвяченого антибіотикорезистентності та інфекційному контролю заявила голова профільного комітету ВР Ольга Богомолець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми підготуємо запит на Міноборони чи внесено в протоколи оглядів обстеження на гепатит, і якщо внесено, то вони мають закладати під  них кошти", - сказала Богомолець.

За її словами, в попередні призови обстеження мобілізованих не проводилося в повному обсязі. Зокрема багатьом призовникам не поводили рентген-обстеження, через що зараз спостерігається зростання захворюваності на первинний туберкульоз.

Вона зазначила, що обмеження на гепатит має бути обов'язково внесено до протоколів оглядів МОУ, а наявність гепатиту повинна бути протипоказанням до мобілізації.

Як зазначив на круглому столі начальник центрального санітарно-епідеміологічного управління Міноборони Сергій Литовка, зараз обов'язкове тестування на вірусні гепатити В і С, ВІЛ/СНІД проходять військові строкової служби, офіцери, контрактники (за свій кошт) та резервісти. Серед  мобілізованих громадян такого обстеження не проводиться. За його словами, вартість проведення такого обстеження, зокрема, закупівля тестів, складе близько 200-300 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-