Справа екс-міністра юстиції Лавриновича вже в суді

Справа екс-міністра юстиції Лавриновича вже в суді

Укрінформ
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо колишнього міністра юстиції України О. Лавриновича, його заступника та директора Департаменту планово-фінансової діяльності, бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера Міністерства юстиції України", - йдеться у повідомленні.

Їх обвинувачують у розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн (на той час 1,1 млн дол. США) через безпідставну та незаконну закупівлю Міністерством юстиції України послуг юридичної фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLР and Affiliates (США) під виглядом необхідності отримання правової допомоги при підготовці до розгляду справи "Тимошенко проти України" в Європейському суді з прав людини.

У ГПУ впевнені, що таким чином обвинувачені хотіли приховати факти злочинного порушення законодавства під час судового розгляду справи Тимошенко, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Як зазначили у ГПУ, обвинувальний акт щодо вказаних осіб 7 жовтня року скерований до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

У ГПУ додали, що санкція ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, за якою кваліфіковано дії обвинувачених, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-