Е-декларації подали 15 антикорупційних детективів

Е-декларації подали 15 антикорупційних детективів

Укрінформ
Станом на 18.00 четверга, 6 жовтня, 20 співробітників НАБУ подали електронні декларації.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

"Співробітники НАБУ почали подавати електронні декларації 1 вересня. Станом на 18:00 6 жовтня подано 20 декларацій, у тому числі 15 – від детективів Бюро", - йдеться в публікації.

Як наголосили у відомстві, Національне антикорупційне бюро України "матиме сумнівні перспективи притягнення до відповідальності потенційних корупціонерів", якщо Національне агентство з питань запобігання корупції не усуне розбіжності між фактичною формою е-декларації та затвердженою НАЗК у червні 2016 року.

"Існування подібних розбіжностей ставить під сумнів легітимність заповнених декларацій, відповідно, стає неможливим довести склад злочину за статтею 366-ˡ Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації»)", - вказали у НАБУ.

В Бюро наголосили, що тільки за умови відповідності форми декларації чинному законодавству, НАБУ та НАЗК матимуть правові підстави для аналізу поданих декларацій на предмет наявності в них ознак адміністративних чи кримінальних правопорушень, відтак це питання потребує негайного унормування.

Після усунення суперечностей між фактичною формою е-декларації й формою, затвердженою НАЗК, процес декларування відбуватиметься швидше, зазначають у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-