Турчинов закликав до швидкої реакції на кіберзагрози

Турчинов закликав до швидкої реакції на кіберзагрози

Укрінформ
Україна повинна швидко і ефективно реагувати на всі кіберзагрози. 

Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов сказав на засіданні Національного Центру кібербезпеки, повідомляють в прес-службі РНБО. 

«Потрібно швидко, надійно та ефективно реагувати на будь-які кіберзагрози, що неможливо без інтегрування та чіткої взаємодії всіх наявних ресурсів суб'єктів кібербезпеки», - заявив Турчинов. 

Учасники засідання розглянули питання захисту інформації в державному секторі та на критично важливих об'єктах інфраструктури. Також були визначені протоколи спільних дій та інформаційного обміну в режимі реального часу суб'єктів забезпечення кібербезпеки під час виявлення кібератак та кіберінцидентів.

 «Окрім відпрацювання ефективного реагування на кібератаки та кіберінциденти, слід вибудувати активний захист кіберпростору, створюючи належні умови для інституційного та технологічного забезпечення кібербезпеки», - наголосив Секретар РНБО. 

Саме тому на засіданні були розглянуті заходи щодо удосконалення системи зберігання, передачі та обробки даних державних реєстрів і баз даних із застосуванням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. 

Окрему увагу було приділено розбудові інтегрованої захищеної системи державних реєстрів, баз даних та дата-центрів для обробки та резервного збереження інформації і відомостей державних електронних інформаційних ресурсів.

Турчинов наголосив, що найкращі техніка і технології «безсилі без належного людського потенціалу».

«Тому підготовка відповідних фахівців для державних суб'єктів забезпечення кібербезпеки є для нас актуальним питанням», - сказав він, додавши, що така підготовка повинна відбуватись як в Україні, так і за її межами «відповідно до актуальних завдань, що стоять перед державою на цьому важливому напрямку». 

У цьому контексті було обговорено питання розвитку системи підготовки кадрів для потреб державних суб'єктів, що забезпечують кібербезпеку країни, та розвитку навчального та науково-дослідницького потенціалу системи кібербезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-